Nieuws van Mallorcavandaag.com

Het zijn niet de Spanjaarden, maar de buitenlandse toeristen in Spanje die gekke dingen doen en zich misdragen.

Zo zie je tijdens de Spaanse zomerfeesten vooral buitenlanders die als idioten samen met stieren door de straten van Pamplona rennen. En duizenden buitenlanders die elkaar met tomaten bekogelen in de straten van Buñol in de provincie Valencia.

Engelse en soms ook Nederlandse of Deense dronken toeristen die in Mallorca van het balkon van hun Hotel in het zwembad proberen te springen. Dit noemen de Engelsen ” balconing “. Als je deze sprong overleeft en de politie heeft je hierop betrapt, dan krijg je een boete van 400 €.

Regelmatig heb ik dronken toeristen gezien uit Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen. Dronken Spanjaarden heb ik nooit  gezien.  Toeristen uit de Noordelijke Europese landen gedragen zich vaak zo slecht, dat je er niet bij wilt horen. Zodra de Noordelingen op vakantie gaan, gaan ze vaak gekke dingen doen of zich misdragen. Op Mallorca heb ik zoveel Duitsers meegemaakt van alle uitersten : van dronken Duitsers tot aan arrogante Duitsers die denken dat Mallorca een Duitse provincie is. Maar ook de Nederlanders zijn niet vrij van zonde. Op Mallorca in het plaatsje El Arenal zijn in juli en augustus te veel Nederlanders die dronken en luidruchtig over straat slenteren. Daar wil je ook niet bij horen.

Maar ga ik naar Duitsland, dan kom ik leuke, gezellige en aardige mensen tegen. En dat heb ik ook in Engeland. Normale Engelsen en Duitsers vind je bijna niet op Mallorca, maar wel in hun eigen land.

Ik heb te lang op Mallorca gewoond.

Een verkeerde indruk krijg ik van een Duitser, Engelsman, Zweed etc.

Dat is jammer, want in hun eigen land, zijn het aardige mensen.

Het bericht Wie misdraagt zich in Spanje ? verscheen eerst op Mallorca Vandaag.