Nieuws van Mallorcavandaag.com

Overvolle stranden met toeristen. Het toerisme op Mallorca blijft maar groeien. Vorig jaar kwamen er meer dan 17 miljoen toeristen naar het eiland van de Balearen. De Hotels voor de komende maanden juli en augustus zijn al bijna helemaal volgeboekt.

Wil je nog een hotelkamer boeken voor de maanden juli of augustus, dan moet je heel snel zijn.

Deze zomer  van 2016 gaat de boeken in als een hele speciale. Niet alleen qua capaciteit, maar ook wat betreft verkoopprijzen en winst werden alle records gebroken.

Alle bronmarkten, met uitzondering van Rusland, hebben de verwachtingen overtroffen.  Met name het Spaanse vasteland bracht 10 procent meer vakantiegangers naar Mallorca dan  het jaar daarvoor.

Een grotere vraag naar kamers, betekent ook een stijging van de prijzen.  Waar de prijzen gemiddeld drie tot vijf procent stijgen, werden deze zomer stijgingen van 10 tot 15 procent gemeten. Een record.

Naast de boost vanuit Spanje zelf, droeg ook de rest van Europa bij aan het Mallorquinse succes. Zo leverden de sterke Britse pond en het groeiend aantal toeristen vanuit Frankrijk, Italië en de Scandinavische landen een aardige bijdrage in deze lucratieve zomer van vorig jaar.  Met name de toeristen uit deze regio’s gaven gul uit op Mallorca en waren daarom zeer geliefd bij Mallorquinse horeca.

Er wordt nu al voorspeld dat de zomer van 2017  op Mallorca de drukste  aller tijden zal worden.

Het bericht Volle hotels in juli en augustus. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.