Nieuws van Mallorcavandaag.com

Verslag van  Dick Wolff   Voorzitter NBCCB.( Nederlandstalige Business Club Costa Blanca) over de  nationale business meeting op Mallorca van vrijdag 6 mei.

We gaan even twee en een half jaar terug in de tijd, toen de NBCCB contact maakte met de Mallorca Dutch Business Club om te kijken of er business mogelijk was tussen het eiland en het vasteland.

Dat resulteerde erin dat wij eind 2013 op bezoek gingen, en een klein halfjaar later ((april 2014)  Harold Smit voorzitter van de businessclub naar de Costa Blanca kwam.

Sindsdien zijn er veel gesprekken over en weer geweest om te proberen de Costa Blanca en Mallorca te verbinden om samen zaken op te starten, en te netwerken.

Uiteindelijk was het afgelopen week zover,dat we een behoorlijk aantal ondernemers mochten begroeten, die door de organisator en voorzitter van Mallorca, Harold Smit, naar het eiland waren uitgenodigd, liefst meer dan 50! ondernemers, uit Barcelona,Valencia, de Costa Blanca en Mallorca waren aanwezig.

Als speciale gast was de Nederlandse ambassadeur de Heer Matthijs van Bonzel overgekomen uit Madrid vergezeld door zijn echtgenote Christina.

En het was een happening! Allereerst konden na de toespraak van de ambassadeur, de voorzitters van Valencia, Harry van Heugten, de voorzitter van de NBCCB Dick Wolff, en Harold Smit van Mallorca de zaal toespreken.

Daarna was het de beurt aan een aantal meegereisde ondernemers  van uw NBCCB, zoals Erik de Haan van Kompas Consulting vergezeld van zijn vrouw Maria Sanchez Moreno, de Nederlandse sprekende notaris van Jijona, Ferry Stienstra van Voiped, en Roeland van Passel van Lexforis advocaten, met zijn vrouw die bioloog is.

Dan een behoorlijk aantal zakenmensen uit Valencia en Mallorca die zich voorstelden, en allemaal waren ze gespitst om op de receptie met elkaar te netwerken.

Vanaf 19.00 begon de netwerkbijeenkomst in Hotel Bendinat, een prachtig 4 sterren hotel gesitueerd aan het strand, die werkelijk prima en bijzondere tapas serveerden met idem drankjes en een uitstekende bediening.

Er werden vele handen geschud en er werd volop genetwerkt, en de visitekaartjes werden in grote getalen uitgewisseld.

De ambassadeur en zijn vrouw waren de gehele avond aanwezig om van hun kant mee te denken en te adviseren, deze ambassadeur weet hoe hij met ondernemers moet omgaan en ze ook begrijpt, we hebben wel eens anders meegemaakt.

Rest mij om allereerst Harold Smit te bedanken voor zijn vele werk dat hij eraan besteed heeft om deze avond tot een eclatant succes te maken, en ik sluit af dat de afspraak is gemaakt, dat de NZKV (Nederlandse Zaken Kring Valencia) en uw NBCCB volgend voorjaar( 2017) gezamenlijk dit bij ons gaan organiseren, en dan te proberen nog meer ondernemers ervan te kunnen overtuigen dat je met samenwerken meer omzet en je daardoor meer winst kan genereren.

Maar u wist het natuurlijk allang, Business to business en netwerken staan bij ons hoog in het vaandel. De NBCCB: Een nieuwe wereld van contacten!

Met vriendelijk groet,

Dick Wolff

Voorzitter NBCCB.( Nederlandstalige Business Club Costa Blanca)

Tel. 626 392 011

www.nbccostablanca.com

Het bericht Verslag nationale business meeting op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.