Nieuws van Mallorcavandaag.com

Belangrijkste inkomstenbron van Mallorca is het toerisme en de hotelbranch. Maar velen weten misschien niet dat Mallorca  heel bekend is als bestemming van verkoop, onderhoud en verhuur van  privé zeil – en motorjachten. Met deze business worden miljoenen verdiend. Mallorca heeft de grootste haven in Europa op het gebied van privé jachten. Het eiland is dan ook wel ideaal voor boot trips, je kunt met een zeiljacht van de ene haven naar de andere haven  varen en zelfs naar meerdere eilanden zoals Ibiza en Menorca. Verder zijn er langs de kust van Mallorca ontelbare mooie  ” calas ”  met kleine strandjes.

Op Mallorca zijn er ongeveer 70  chartermaatschappijen voor zeiljachten. Daarvan zijn 40 %  Spaanse bedrijven.  En 60% zijn buitenlandse bedrijven.  In totaal hebben deze bedrijven 350 boten in de verhuur.  Dat zijn zeiljachten van 10 tot 15 meter lang.  Deze toeristenbranche trekt per jaar zo´n  130.000 toeristen aan.

Kosten van de huur voor een zeiljacht voor één week zijn ongeveer 1800 €.  Gemiddeld slapen acht personen op één zeiljacht.  Kosten per  persoon rond de 225 €.

Maar in het hoogseizoen, juli en augustus, kunnen de kosten oplopen tot wel 3600 € per week.

Nu in september gaan de prijzen weer langzaam naar beneden.

Het bericht Verhuur zeiljachten populair op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.