Nieuws van Mallorcavandaag.com

Voor de automobilist op Mallorca is het weer oppassen geblazen.  In de maand mei  zijn er veel fietstoeristen die  over de wegen van het eiland rondrijden. Vaak in grote groepen zie je ze voorbijkomen.  Maar het is niet ongevaarlijk,  elk jaar gebeurt er wel een ongeluk.

Mallorca is een zeer geliefde vakantiebestemming voor fietsers. De liefde is echter geheel wederzijds, want het eiland verwelkomt de toeristen met hun rijwielen maar wat te graag. Jaarlijks leveren zij Mallorca namelijk zo’n slordige 60 miljoen euro op.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Hoteliersvereniging van het eiland (FEHM). Het prototype fietstoerist dat Mallorca bezoekt is als volgt gekenmerkt: een  man, tussen de 35 en 45 jaar uit, die het eiland al eerder bezocht heeft. Gemiddeld brengt hij tien dagen op het Mallorca door en is hij goed voor een dagopbrengst van 77 à 100 euro.  De meeste fietsers komen uit Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Oostenrijk.

Mallorca is in Spanje de meest populaire bestemming voor fietsers. Zelfs vanuit het vasteland van Spanje brengen fietsliefhebbers in Mallorca hun vakantie door.  Dat is niet vreemd, want Mallorca is een uitermate mooie bestemming voor fietstoeristen.

Dat maakt Mallorca een geweldig fietseiland !

Het bericht Veel fietsers in mei verscheen eerst op Mallorca Vandaag.