Nieuws van Mallorcavandaag.com

Het is weer  bijna Pasen en dan laat Spanje zijn traditionele keuken goed zien.  Een typische lekkernij in deze dagen van Semana Santa (Goede Week) zijn de overheerlijke en makkelijk te maken torrijas (wentelteefjes). In deze periode is het verband tussen de gerechten en het katholieke geloof duidelijk zichtbaar. Zo maakt men in deze dagen; groenten- en vis stoofschotels.   Tijdens de Pasen mogen de torrijas in de keuken niet ontbreken.
Dit speciale dessert wordt gemaakt van brood, eieren, suiker, olie, honing en kaneel. Bekend is dat ze ooit gemaakt werden in de kloosters, om zodoende het overgebleven brood te gebruiken. Het is onbekend wanneer de eerste torrijas werden gemaakt, maar vermoedelijk werden ze al in de middeleeuwen bereid en vanaf toen werd het recept al snel verder verspreid en werden de torrijas ook thuis gemaakt.

Week het overgebleven brood of  boterhammen in de melk en wentel ze daarna door de opgeklopte eieren.
Bak ze knisperig bruin, aan weerskanten, in een dikke laag olie.
Verhit de olie in een koekenpan & haal vlak voor het bakken de plakjes brood door melk of wijn & dan door het ei. Bak ze snel aan beide kanten goudbruin & knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier& serveer ze heet, bestrooid met suiker & kaneel.   Eet smakelijk Vrolijk Pasen !

Dit speciale dessert wordt gemaakt van brood, eieren, suiker, olie, honing en kaneel. Bekend is dat ze ooit gemaakt werden in de kloosters, om zodoende het overgebleven brood te gebruiken. Het is onbekend wanneer de eerste torrijas werden gemaakt, maar vermoedelijk werden ze al in de middeleeuwen bereid en vanaf toen werd het recept al snel verder verspreid en werden de torrijas ook thuis gemaakt.

Week het overgebleven brood of  boterhammen in de melk en wentel ze daarna door de opgeklopte eieren.
Bak ze knisperig bruin, aan weerskanten, in een dikke laag olie.
Verhit de olie in een koekenpan & haal vlak voor het bakken de plakjes brood door melk of wijn & dan door het ei. Bak ze snel aan beide kanten goudbruin & knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier& serveer ze heet, bestrooid met suiker & kaneel.   Eet smakelijk Vrolijk Pasen !

Het bericht Torrijas Spaanse lekkernij met Pasen. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.