Nieuws van Mallorcavandaag.com

 
Supermarkten op Mallorca hebben steeds meer buitenlandse producten. Natuurlijk hebben we de Lidl, de Aldi en meerdere Duitse en Engelse supermarkten op het eiland. Maar de Spaanse supermarkten op Mallorca hebben ook steeds meer buitenlandse producten.

De supermarkt die zich het meest heeft aangepast aan de buitenlandse consumenten is Carrefour gevolgd door Mercadona en Eroski. Zij verkopen niet alleen de Duitse en Engelse producten, maar ook veel Nederlands, Chinees en  Indonesische etenswaren.

De nieuwe supermarkten  van de Aldi  zijn te vinden in Palmanova, Magaluf, Inca, Marratxí  en twee stuks in Palma de Mallorca. De opening van de winkels past precies in Aldi’s actieplan om hun marktaandeel in de Spaanse markt te vergroten. In 2002 streek de Duitse discounter voor het eerst neer op Spaanse bodem en heeft inmiddels al meer dan 250 winkels in haar bezit.

De nieuwe vestigingen van de Aldi zijn stuk voor stuk gefinancierd uit de eigen middelen van de discounter. Het bedrijf, een van Europa’s marktleiders in de food retail, zegt bij te willen dragen aan de economische dynamiek van het eiland. De inwoners van Mallorca hebben  een breder scala tot hun beschikking voor de dagelijkse boodschappen, aldus Aldi.

Het bericht Supermarkten op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.