Nieuws van Mallorcavandaag.com

Cocina Aventura viert 5e Sinterklaasfeest!

“Het begon als een leuk ideetje op een warme augustus middag, maar is inmiddels uitgegroeid tot een compleet Sinterklaasfeest”, vertelt Marijke Hebbes eigenaresse van Cocina Aventura in Binissalem.
“De meeste kinderen zijn Spaans, maar ik merk dat er elk jaar meer Nederlandse kinderen komen” vertelt Marijke. “De kinderen van onze klanten uit het dorp weten inmiddels dat we eind november de kleurplaten gaan uitdelen en het is altijd prachtig als ze daarna trots hun kunstwerk samen met een schoentje komen afgeven”.

Vrijdagavond 4 december was het dan zover. De winkel was versierd en uit de luidsprekers klonken de Hollandse Sinterklaasliedjes. Om 17.00 uur kwamen de kinderen hun schoentjes ophalen die gevuld waren met een zakje pepernoten, schuimpjes en een speculaaspop.
Daarna was er gelegenheid om te knutselen. Na de Pieten Petjes van 2 jaar geleden en de Sinterklaasmijter van vorig jaar hadden ze dit jaar het Paard van Sinterklaas als hoofddecoratie. Ook de Sinterklaas kijkdoos en een mini verlicht Sinterklaaspakhuis werd uitgebreid bewonderd. Als afsluiter konden de kinderen (en ouders) buiten genieten van een beker heerlijke warme Hollandse chocolade melk met een grote dot slagroom.

Dit jaar stond er zelfs een stukje over hun Sinterklaasfeest in de Engelstalige krant
“Euro Weekly”. Journaliste Glynis German schreef hoe leuk het is om feesten met elkaar te delen. “Sinterklaas is ook het mooiste feest wat we hebben en dat willen we graag met iedereen vieren!” zegt Marijke lachend.

Maar Sinterklaas is pas het begin van de feestelijke december maand bij Cocina Aventura.
De winkel wordt nu gedecoreerd met een kerstboom en half december verwachten ze het Hollandse kerst lekkers! Kerstkransjes, kerstchocolade, kerststollen en banketstaven.
Ze sluiten het jaar af met vers gebakken oliebollen op 31 december!

Vindt u het leuk om volgend jaar ook naar het Sinterklaasfeest in Binissalem te komen?
Of heeft u belangstelling voor een kerststol of verse oliebollen?
Bel of email Marijke: 971-886 438 / info@cocina-aventura.com

Op de website www.cocina-aventura.com kunt u in de Nederlandse taal het
“Nederlands venster” vinden. Hier staan alle activiteiten van Cocina Aventura vermeld.

Het bericht Sinterklaasfeest in Binissalem. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.