Nieuws van Mallorcavandaag.com

De kortingsdagen  (las rebajas)  in Palma zullen deze maand januari een mijlpaal zijn in de geschiedenis van de winkelverkoop.
Normaal beginnen deze dagen direct na het feest van de Driekoningen.
Maar nu is de wet zodanig veranderd dat  de winkels in Palma zelf mogen beslissen wanneer ze beginnen met de rebajas en wanneer ze er weer mee ophouden.
Sommige kleine winkels zijn  eerder begonnen. Maar de grote winkelketens zijn zoals  elke jaar begonnen met de rebajas op maandag 7 januari.
De bekende Spaanse winkelketen El Corte Inglés houdt zich trouw vast aan de traditie van 7 januari.
Dat de kortingsdagen begonnen zijn in Palma is goed te zien, want in alle winkelstraten zie je in de etalages met grote letters “rebajas”.

Normaal gesproken was het altijd een spektakel om te zien, het dringen en duwen op 7 januari voor de deuren van winkelcentra als El Corte Inglés. Mensen stonden al uren in de rij om vanaf 9.00 uur maar de eerste te zijn om kleding, schoenen of andere zaken met flinke kortingen te kunnen kopen. Dit jaar is dat echter op veel plaatsen in Palma  uitgebleven vanwege het feit dat er al veel winkelcentra met kortingen waren begonnen, nog voor het Driekoningen feest.

 

Het bericht Rebajas in Palma. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.