Nieuws van Mallorcavandaag.com

De trots van Mallorca heeft afgelopen zondag  zijn favoriete tennis toernooi op  Roland Garros voor de elfde keer gewonnen. Rafael Nadal bewees dat hij op 32 jarige leeftijd nog altijd de beste is op gravel. In de finale werd zijn Oostenrijkse tegenspeler Dominic Thiem helemaal weggespeeld : 6 -4, 6 – 3, 6 – 2.

Het is de zeventiende keer dat Nadal een grandslamtoernooi wint. De tennisser van Mallorca was drie keer de beste op de US Open, tweemaal op Wimbledon en één keer op de Australian Open. Alleen de Zwitser Roger Federer was vaker succesvol op een grandslamtoernooi, twintig keer.

Nadal moest de finale in Parijs winnen om de eerste plaats op de wereldranglijst niet aan Federer te hoeven afstaan. Alleen in de eerste set was het een tijdje spannend. Nadal brak direct de service van Thiem, maar de nummer zeven van de plaatsingslijst sloeg gelijk terug: 2-2. Tot 4-4 ging het vervolgens gelijk op. Nadal plaatste bij 5-4 de tweede break en haalde zo de openingsset binnen.

Na zijn winst op Thiem heeft Nadal zeventien grandslamtitels, drie minder dan Roger Federer. Nadal is ambitieus, oogt fit en is bijna vijf jaar jonger dan de Zwitser, die over drie weken een gooi gaat doen naar zijn negende Wimbledontitel.

Nadal en Federer op Wimbledon is een toernooi om naar uit te kijken.

Het bericht Rafael Nadal wint in Parijs verscheen eerst op Mallorca Vandaag.