Nieuws van Mallorcavandaag.com

De trots van Mallorca, Rafael Nadal gaat Spanje vertegenwoordigen in Rio.  Hij  zal op 5 augustus tijdens de openingsceremonie bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in Brazilië de vlaggendrager zijn, een hele eer voor een sporter. Nadal heeft  officieel nog geen ticket voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet hij eerst nog in juli een Davis Cup wedstrijd spelen met zijn land tegen Roemenië

Voor Nadal is het goed nieuws en een herkansing van een eerdere mislukte poging om vlaggendrager te zijn tijdens de Olympische Spelen van 2012. In dat jaar liep Nadal een knieblessure op waardoor hij tijdens de spelen niet aanwezig kon zijn. Zijn rol werd toen overgenomen door basketballer Pau Gasol.

Voorzitter Alejandro Blanco van het Spaanse Olympische Comité schoof Nadal vorige maand naar voren als statement na de beschuldigingen van dopinggebruik aan het adres van de Spaanse tennisser. De Franse oud-minister van sport Roselyne Bachelot uitte haar twijfels bij Nadals afwezigheid in 2012. Dat zou volgens haar om een positieve dopingtest zijn geweest. Nadal pikte die uitspraak niet en diende een aanklacht in tegen Bachelot. Daarnaast wil Nadal dat al zijn testresultaten openbaar worden gemaakt zodat er geen twijfel kan ontstaan.

Bron : spanjevandaag.com

 

 

 

Het bericht Rafael Nadal naar Rio. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.