Nieuws van Mallorcavandaag.com

Vandaag stond  onze Rafael Nadal uit Manacor in de finale tegen Roger Federer. Niemand had dit verwacht. Het was een droomfinale in Australië.

Het was opmerkelijk dat beide spelers – Nadal is dertig – tegenover elkaar stonden in de finale. Nadal was mede door blessures afgezakt naar de negende plaats op de wereldranglijst.

Federer kwam na een pauze van een half jaar wegens een knieblessure als nummer 17 van de wereld naar Australië, waar de Brit Andy Murray als de topfavoriet gold.

Federer had aan een break in de zevende game genoeg om de eerste set binnen te halen: 6-4. Nadal liep in het tweede bedrijf weg naar 4-0, zag Federer een keer terugbreken, maar trok de stand met 6-3 weer gelijk. Liefst drie breakkansen kreeg de Spanjaard in de eerste game van de derde set.

Hij slaagde er niet in er een te benutten en verloor vervolgens meteen zijn opslag. Dat overkwam hem in de zesde game nogmaals. In de vierde set was één break van Nadal in de vierde game voldoende voor setwinst: Federer kreeg in die set geen enkele kans op een break en ging erna de baan af voor een medische time-out.

Meteen brak Nadal in de vijfde en beslissende set de opslag van de Zwitser, die echter bij zijn zesde breakkans terugsloeg: 3-3. Federer brak nogmaals naar 5-3 om vervolgens op eigen service het tweede wedstrijdpunt te benutten.

Uiteindelijk pakte Federer zijn achttiende grandslamtitel in deze spannende thriller tegen onze eigen Rafael Nadal uit  Mallorca.

Het bericht Rafael Nadal in droomfinale. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.