Nieuws van Mallorcavandaag.com

Over twee maanden opent de eerste Primark haar deuren op  Mallorca. Vlak bij het vliegveld neem je de afslag Coll d´en  Rebassa, daar wordt naast de Carrefour een fantastisch groot winkelcentrum gebouwd,  bijna net zo groot als  Porto Pi  in Palma. Primark is een keten van 293 kledingwinkels. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Ierland en is een dochteronderneming van Associated British Food  (ABF).

 Vanaf 2006 zijn er ook Primark-winkels buiten Ierland en Groot-Brittannië geopend. De eerste winkel in Spanje werd geopend in mei 2006 in Madrid.De eerste winkel in Nederland ging in 2008 open in  Rotterdam. In 2009 volgden winkels in  België, Duitsland en Portugal.  In Spanje en Portugal zijn er nu al meer dan 60 vestigingen. 

Primark is een budgetkledingketen. Het bedrijf bestelt bij de goedkoopste leveranciers die kleding maken van eenvoudig ontwerp en simpele stoffen. Alles wordt verkocht onder een van de eigen merknamen. Alle goederen die in de winkels worden aangeboden zijn speciaal gemaakt in opdracht van het bedrijf. Zowel heren- als dameskleding kent een hoofdmerk. Daarnaast zijn er merken voor bepaalde soorten kleding.

 

Het bericht Primark in september op Malllorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.