Nieuws van Mallorcavandaag.com

Elk jaar spelen eieren weer een belangrijke rol met Pasen. Het schilderen van eieren samen met de kinderen is  een familiebezigheid en het verstoppen en zoeken ervan vinden ze nog het leukste.  Op Mallorca kunnen wij tijdens de Pasen genieten van de gastronomie.

“Reposteria de pascua en Mallorca”  ofwel  zoete lekkernijen met Pasen op Mallorca.

Gedurende de laatste 30 jaar worden er op Mallorca de meest lekkere maaltijden, voor gerechten en nagerechten en desserts gemaakt.
De meest bekende lekkernijen die tijdens de Paasdagen worden gemaakt en gegeten zijn wel de “crespells “,   “rubiols”  en de “empanadas”
Los Crespells.
Origineel zijn het Joodse koekjes.
Deze koekjes werden door de Joden tijdens de Paasdagen gegeten.
De meeste koekjes worden in de vorm van een ster gemaakt.
Een ster met zes punten. Deze ster symboliseert de ster van David .
Ingrediënten zijn meel, suiker, olijfolie, eigeel, sinaasappelsap
Los Rubiols.
Dit zijn gebakjes in de vorm van  een halve maan.
Typisch uit Mallorca. Ingrediënten zijn meel, eigeel, olijfolie,
sinasappelsap, suiker en marmelade.
Poedersuiker tot slot over de gebakjes.
Las  Empanadas.
Empanadas worden ook op het vaste land van Spanje gemaakt.
In Galicië worden ze gemaakt in de vorm van een vierkante  taart gevuld met tonijn.
Op Mallorca  zijn het meer kleine ronde gebakjes gevuld met doperwtjes of met lamsvlees.
Verder zijn ingrediënten : meel, eieren, suiker, boter,  gist, peper, zout, bacon en “sobrasada”

Het bericht Paaslekkernijen op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.