Nieuws van Mallorcavandaag.com

Een impressie van een fantastische ontmoeting van Nederlandse ondernemers op Mallorca
Al maanden geleden is de razend enthousiaste voorzitter van de Mallorca Dutch Business Club, Harold Smit, begonnen om op Mallorca een bijeenkomst te organiseren waar leden van alle Nederlandse businessgroepen in Spanje elkaar zouden kunnen ontmoeten.
Vanuit Valencia zijn wij dan ook op vrijdag 6 mei 2016 met een delegatie van 5 personen komen afreizen.
Zodra je voet zet op het eiland Mallorca, waan je je al direct in een andere wereld.
We werden bovendien ontvangen in een prachtig hotel met een onvergetelijk uitzicht op zee.
In de loop van de avond bevonden wij ons als gasten in een omgeving die alsmaar romantischer werd, inclusief wat bescheiden maanlicht.
Maar laat ik niet afdwalen. Het was een ontmoeting van mensen die zaken wilden doen.
Allereerst werden we in een zaal ontvangen waar veel aanwezigen de kans kregen om hun zaak te presenteren.
Aangewakkerd door voordrachten van de ambassadeur, Matthijs van Bonzel, en de aanwezige voorzitters van de business clubs van Costa Blanca, Mallorca en Valencia, hebben veel aanwezige ondernemers op hartstochtelijke wijze hun product voor het voetlicht gebracht.
Zo bleek b.v. iemand die in saaie verzekeringen handelt eigenlijk goede nachtrust te verkopen. Geniaal. Je moet er maar opkomen om de zaken zo voor te stellen.
En Harold Smit als ceremoniemeester van een dergelijke bijeenkomst leidt tot een uitzonderlijke sfeer van aandacht en plezier. Saai was het geen moment.
Na enige tijd kreeg iedereen wel dorst. Nog wat laatste mensen grepen de kans om iets te zeggen, en we gingen naar een schitterend terras waar we tot laat op de avond van drank en heerlijk eten werden voorzien. Daar werden de gesprekken hartstochtelijk voortgezet.
De presentaties aan het begin van de avond boden alle kans om elkaar verder aan te spreken en uit te horen.
Zo dient volgens mij een businessmeeting ook te verlopen. Eerst presentaties waarbij je op je gemak kunt zitten, goed naar elkaar luistert en daarna lopend buffet waar je met iedereen kunt spreken en dollen.

De volgende dag hebben wij als drie aanwezige voorzitters nog nagepraat over het succes en vervolg van deze nationale bijeenkomst van Nederlandse ondernemers in Spanje.
Geheel in Nederlandse sfeer hebben wij bij een Nederlandse horeca ondernemer gegeten en viel de regen met bakken naar beneden.
Zoals Dick Wolff al in zijn verslag vermeldt, hebben we het plan om begin volgend jaar weer een gezamenlijke bijeenkomst te houden.
Het blijft overigens wel moeilijk om de leden van een lokale vereniging echt te interesseren om naar een dergelijke nationale bijeenkomst te komen. Iedereen is druk bezig in de eigen regio.
Maar het contact tussen de besturen geeft veel positieve energie die we goed kunnen gebruiken in de eigen business groep.
Daarnaast zijn de gezamenlijke bijeenkomsten een goede gelegenheid om de ambassadeur en zijn medewerkers uit te nodigen. Deze samenwerking met de ambassade is van groot belang.

De Mallorca Dutch Business Club met haar voorzitter Harold Smit verdienen een gigantische pluim voor de door hen georganiseerde bijeenkomst. Het ging om veel meer dan zaken doen. Het was genieten van het leven. Reuze bedankt.

Harry van Heugten
Voorzitter Nederlandse Zakenkring Valencia

 

Het bericht Nieuwsbericht vanuit Valencia. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.