Nieuws van Mallorcavandaag.com

De Nederlandstalige School begint op Zaterdag 17 September om 10 uur in een nieuw lokaal met nieuwe juffen. We hopen jullie dan allemaal te mogen begroeten en kijken uit naar een denderend schooljaar 2016/17.

 

Terug naar school!

Beste allemaal,
Zoals de meeste van jullie weten heeft de Nederlandstalige School het de laatste maanden moeilijk gehad, het stoppen van de subsidies uit Nederland en de niet vernieuwing van het lokaal na de laatste lokale regeringswisseling hebben we als bestuur veel en niet altijd makkelijke maatregelingen genomen om de overleving van de school te proberen te verzekeren. We hopen dat jullie die beslissingen goed vinden en kijken uit naar jullie steun en verwelkomen graag je kinderen voor het nieuwe schooljaar dat op zaterdag 17 september begint.


1.       NIEUW LOKAAL
De school is verhuisd naar de oude kleuterschool van Can Pastilla, Calle Ancora,1 – 07610 Can Pastilla, zo’n 500m van het vorige lokaal vandaan. Daar hebben we samen met een paar vrijwilligers al heel hard gewerkt om de nieuwe school een leuk onderdak te geven. In het bijzonder bedanken we graag ouders Ydo, Judith en Brigitte  die samen met de juffen en het bestuur uren in de school gewerkt hebben.  De school heeft een grote tuin en twee lokalen, één voor elke groep (onderbouw en bovenbouw).

Hieronder vinden jullie de link naar google maps: https://goo.gl/maps/BQYogxvpyBG2


2.       NIEUWE JUFFEN
Na de ervaringen de vorige jaren met Sjan hebben we besloten van haar diensten af te zien. Het is onze bedoeling een goede jonge and dynamische werkgroep op te bouwen waar vlotte comunicatie tussen bestuur, leerkrachten en ouders centraal staat.
Teresa van de andere kant begreep de stand van zaken heel goed maar ze had het wat moeilijk zich wekelijks in te spannen voor de school. Teresa blijft meewerken op de school in het feest comité waar jullie haar binnenkort wel zullen zien.
Het Bestuur is in de maanden Juli en Augustus dus druk in de weer geweest met interviews van mogelijke leerkrachten en het volledig legalizeren van de Asociación Cultural Holandesa waar de Nederlandstalige School van afhangt en die alleen op die manier toegang krijgt tot het gratis gebruik van openbare gebouwen, wat de overleving van de school verder garandeert.


3.       LESGELD
Dit jaar blijft het lesgeld weer 380€, er komt 15% korting voor een tweede kind en 25% voor een derde en meerdere kinderen.
Asl asociatie zijn we verplicht lidgeld te vragen en een verzekering voor de leerlingen te hebben,. Het lidgeld inclusief verzekering dit jaar is 25€ per kind/jaar.
De betaling van het lesgeld én het lidgeld kan alléén via overschrijving op onze bankrekening, het rekeningnummer kunnen jullie op het inschrijfformulier terug vinden.
Jullie vinden hieronder de link om het inschrijvingsformulier te downloaden:

https://docs.google.com/document/d/18LCxPUz5jHVOdnTzrW31zn_rFWQ22ww9raH4muzsCD0/edit

We kijken ernaar uit jullie talrijk te kunnen ontvangen op Zaterdag. Voor verdere vragen graag een mailtje.

Met Vriendelijke Groeten,
Karel Deprez en Michel De Graaf


Niet vergeten: DE SCHOOL IS VERHUISD

Het nieuwe adres is:
Asociación Cultural Holandesa
Calle Ancora, 1
07610 
Can Pastilla

 

 

Het bericht Nederlandstalige school op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.