Nieuws van Mallorcavandaag.com

Vandaag is het de laatste dag van de olympische spelen in Rio de Janeiro, en zijn nog een aantal medailles te winnen gedurende deze laatste dag op zondag  21 augustus.  Tijdens de spelen won Rafael Nadal  goud met het tennis dubbelspel.  In totaal heeft Spanje  17 medailles gewonnen, daarmee eindigde de Spaanse sporters op de dertiende plaats in de medaillespiegel. Er werden zeven gouden medailles gewonnen voor de sporten : tennis, atletiek, zwemmen, badminton en twee gouden plakken voor kanovaren.

Nederland won 19 medailles en eindigde daarmee op de elfde plaats in de medaillespiegel. De vrouwen deden het beter dan de mannen, het werden elf medailles voor de vrouwen en zeven voor de mannen. De acht gouden medailles werden gewonnen voor de sporten : zeilen, windsurfen, open water zwemmen, wielrennen, roeien, baanwielrennen en atletiek.

België won in totaal zes medailles voor de sporten : atletiek, wielrennen, hockey, zwemmen en baanwielrennen.  De meeste medailles gaan naar de Verenigde Staten, zij staan op de eerste plaats met 119 medailles.

 

Het bericht Nadal wint goud voor Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.