Nieuws van Mallorcavandaag.com

De enige Vlaamse banketbakker heeft haar deuren gesloten. Bijna 40 jaar lang  gingen vele vaste klanten naar de banketbakker Mona Lisa in C´an Pastilla. Tot twee weken geleden kon je nog de typische lekkere Belgische en Nederlandse gebakjes kopen. Nu is het voorbij en nergens op het eiland is een typische Belgische of Nederlandse bakkerij.

Vele jaren geleden schilderde Leonardo da Vinci de Mona Lisa. Een wereldberoemd kunstwerk. Op Mallorca genoot ook een andere Mona Lisa de nodige faam. Deze Mona Lisa maakte zelf kunstwerken. Patisserie kunstwerken, wel te verstaan. Mona Lisa: de enige Vlaamse banketbakker op Mallorca.

Sinds 1977 was de Vlaamse banketbakkerij in C’an Pastilla gevestigd. Opgericht door een echtpaar uit Antwerpen, werd de patisserie als snel bekend vanwege hun Vlaamse en Nederlandse gebakjes. Vele Vlamingen en Nederlanders kwamen dan ook van ver om in te kopen bij Mona Lisa. Specialiteiten waren de heerlijke saucijzenbroodjes, tompoezen, krentenbollen, aarbeiengebakjes met slagroom, chocoladekoek, pruimtaarten en Limburgse vlaai. Ook de banketstaven voor kerstmis vonden gretig aftrek. Zeker bij de Spaanse clientèle, die deze lekkernij oorspronkelijk niet kenden. De Engelse afnemers zijn daarentegen dol op de hartige saucijzenbroodjes van Mona Lisa.

Naast de verkoop van al deze delicatessen in de winkel, verzorge Mona Lisa ook catering. Bruiloften, verjaardagen, bedrijf borrels en anders feesten op het eiland konden zo ook worden voorzien van de smakelijke patisserie kunstwerken.

In de afgelopen 36 jaar heeft banketbakkerij Mona Lisa zich dus duidelijk bewezen op Mallorca. Dankzij dit Vlaamse familiebedrijf kon Mallorca dus genieten van heerlijke specialiteiten uit de Lage Landen.

 

Het bericht Mona Lisa is gesloten. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.