Deze zomer gaat de boeken in als een hele speciale. Volgens de Spaanse krant Ultima Hora is de zomer van 2015 namelijk de meest lucratieve zomer voor hotels op Mallorca ooit! Niet alleen qua capaciteit, maar ook wat betreft verkoopprijzen en winst worden alle records gebroken.

Alle bronmarkten, met uitzondering van Rusland, hebben de verwachtingen overtroffen. Met name het Spaanse vasteland bracht 10 procent meer vakantiegangers naar Mallorca dan vorig jaar.

Een grotere vraag naar kamers, betekent ook een stijging van de prijzen. Waar de prijzen gemiddeld drie tot vijf procent stijgen, werden deze zomer stijgingen van 10 tot 15 procent gemeten. Een record.

Naast de boost vanuit Spanje zelf, droeg ook de rest van Europa bij aan het Mallorquinse succes. Zo leverden de sterke Britse pond en het groeiend aantal toeristen vanuit Frankrijk, Italië en de Scandinavische landen een aardige bijdrage in deze lucratieve zomer. Met name de toeristen uit deze regio’s gaven gul uit op Mallorca en waren daarom zeer geliefd bij Mallorquinse horeca.

Het bericht Meest lucratieve zomer ooit voor de hotels op Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.

NIeuws van Mallorcavandaag.com