Nieuws van Mallorcavandaag.com

Deze komende zomer worden er op Mallorca meer cruiseschepen verwacht dan het vorige jaar.  Nu al zijn er elke week  gemiddeld vier cruiseschepen die de haven van Palma bezoeken. Mallorca is een zeer geliefde bestemming  bij reizigers van cruiseschepen.

Deze zomer zal het vaker voorkomen dat er  wel  acht cruiseschepen tegelijk te  bewonderen zijn  in de haven van Palma.  Dat is een  totaal van meer dan 22.000 passagiers die de hoofdstad van Mallorca in een keer bezoeken.

De luxe schepen komen van over de hele wereld zoals  de “Norwegian Jade” vaart meestal  van Barcelona op weg naar  Malta,  ‘Costa Diadema “- is een Italiaans cruiseschip.  De “Royal Clipper” vaart onder Maltese vlag en maakt altijd   een Balearen tour. De “MSC Fantasia” vaart  onder de vlag van Panama.

De meerderheid van de cruisepassagiers gaan  met taxi ´s van de haven naar het centrum  Palma. Velen  bezoeken de kathedraal, de oude stad en  het kasteel  Bellver.

De meeste passagiers komen uit Duitsland en Groot Brittannië.  De winkelcentra zoals o.a. Porto Pi  en horeca in Palma kunnen rekenen op een omzetverhoging van meer dan 35 %.  Een invasie van zo ´n  22.000  toeristen op één dag in Palma is goed voor de economie van het eiland.

Het bericht Meer cruiseschepen naar Palma. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.