Nieuws van Mallorcavandaag.com

De maand juli is het hoogtepunt voor de cruiseschepen die de haven van Palma aandoen. Elke week zijn er gemiddeld vier cruiseschepen die de haven van de hoofdstad van Mallorca bezoeken.  Het eiland  is een zeer geliefde bestemming  bij reizigers van cruiseschepen.

Een paar weken geleden waren er acht cruiseschepen tegelijk te  bewonderen in de haven van Palma.  Een totaal van ongeveer 22.000 passagiers  bezochten de hoofdstad van Mallorca.

De luxe schepen kwamen van over de hele wereld: de “Norwegian Jade” was van Barcelona op weg naar  Malta,  ‘Costa Diadema “- is een Italiaans cruiseschip.  De “Royal Clipper” vaart onder Maltese vlag en maakt een Balearen tour. De “MSC Fantasia” vaart  onder de vlag van Panama.

De meerderheid van de cruisepassagiers ging  met taxi ´s van de haven naar het centrum  Palma. Velen  bezochten de kathedraal, de oude stad en  het kasteel  Bellver.

De meeste passagiers komen uit Duitsland en Groot Brittannië.  De winkelcentra zoals o.a. Porto Pi  en horeca in Palma konden rekenen op een omzetverhoging van meer dan 35 %.  Een invasie van zo ´n  22.000  toeristen op één dag in Palma is goed voor de economie van het eiland.

Het bericht Meer cruiseschepen naar Mallorca in Juli verscheen eerst op Mallorca Vandaag.