Nieuws van Mallorcavandaag.com

Mallorca is niet alleen een ideaal vakantie eiland. Het is een ideale plaats voor buitenlandse zakenmensen.
Zeer geschikt voor internationale projecten vanwege de kosmopolitische meertalige structuur.
Er zijn meerdere bedrijven die allerlei producten op Mallorca te koop aanbieden.
Mallorca zit vol met zakelijke kansen. Het is een internationale structuur waarbij legio plannen beschikbaar zijn.
Veel Europeanen zien nog steeds veel kansen en zijn bereid om risico´s te nemen. Niet alleen in het het toerisme of de vastgoedmarkt, maar ook in meerdere sectoren.

Verder is de sector technologie heel erg aan het groeien. Op de Balearen groeien de technologie bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Mallorca lijkt wel het Sillicon Valley van de Middellandse Zee. In 2009 is het Nederlandse bedrijf OmniAccess al gestart met een internetexpeditie.  Het bedrijf, dat internet-, telefoon- en elektronisch verkeer voor vaartuigen verzorgt, biedt vanuit Mallorca een internetservice aan voor de gehele Méditerranée. Intentie hierbij is om deze service uit te breiden naar het Caribisch gebied en daarna zelfs een netwerk te creëren dat de gehele planeet bedekt. Nu al heeft het Nederlandse bedrijf meer dan 240 klanten die zich met hun vaartuigen over de hele wereld bewegen.

Verder in de landbouw hebben buitenlandse ondernemers met succes geïnvesteerd.  Dan zijn er buitenlandse ondernemers uit Zweden die hebben succes met het verkopen van decoratie, mode en kunst. Over het algemeen vinden ondernemers dat Mallorca een goed plaats is om van alles uit te proberen. Maar wel betreurt men  de seizoensgebondenheid. Er is veel verschil tussen de winter en de zomer.  Positief is dat Mallorca een steeds betere  infrastructuur heeft en  een goed kwaliteit heeft van leven. Vanwege het  kosmopolitisch aspect van Mallorca zijn er buitenlandse ondernemers die internationale scholen zijn opgestart. Scholen die zich vooral richten op de Engelse taal. Maar er zijn ook Duitse en Franse internationale scholen.  Veel scholen hebben een mix van studenten uit Mallorca, het vasteland en buiten Spanje.
Zoals je ziet, Mallorca is niet alleen een eiland van zon, strand en toeristen, maar ook van projecten, bedrijven en kansen.

Het bericht Mallorca Zakeneiland verscheen eerst op Mallorca Vandaag.