Nieuws van Mallorcavandaag.com

Wie de komende dagen naar de luchthaven van Zaventem moet, vertrekt maar beter goed op tijd. De strengere controles veroorzaken sowieso al langere wachtrijen, maar nu de vakantie voorbij is, komen daar ook nog lange files bij kijken.

Op de luchthaven van Zaventem vertrekken – bijna drie weken na de aanslagen – dag na dag meer vluchten. Er zijn wel nog erg strenge controles, waardoor aangeraden wordt zeker drie uur op voorhand ter plaatse te zijn.

Maar dat volstaat echter niet voor wie met de wagen komt. Vanochtend stonden er erg lange files, vooral op de A201, de verbindingsweg tussen de Brusselse Ring en Brussels Airport. Sommige mensen stapten uit en zetten hun weg te voet voort langs de pechstrook.

In de ochtendspits liepen de files uit tot op de Buitenring en de E40. Vooral wie van Leuven kwam, ondervond ernstige hinder. Voor mensen die vanuit Gent kwamen – en de Binnenring op moesten – hadden enkel file op de A201.

Hoeveel tijd passagiers exact verliezen, is niet duidelijk. Hoe dan ook hangt alles af van het tijdstip waarop en de plaats van waar je vertrekt. Wie buiten de spits vertrekt, rekent best een dik uur extra. In de spits kan dat makkelijk oplopen tot meer dan twee uur. “Vandaag was sowieso extra druk omdat het de dag na de paasvakantie is. Het is moeilijk in te schatten of de drukte zoals vandaag zal aanhouden”, klinkt het bij de VRT-verkeersredactie.

Treinen rijden momenteel nog steeds niet tot aan de luchthaven. Passagiers kunnen wel sporen tot station Zaventem Centrum. Van daar kunnen ze een bus van De Lijn nemen, die rijden ondertussen immers wel al. Ook de MIVB rijdt ondertussen tot aan Brussels Airport.

Het bericht Lange wachtrijen bij de luchthaven. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.