Nieuws van Mallorcavandaag.com

Over tien dagen is het weer kerstmis. De supermarkten in Spanje liggen nu al weer vol met veel verschillende soorten turrón.

 

Turrón is een typische Kerst-lekkernij. Er zijn twee klassieke varianten: harde en zachte turrón. De harde turrón komt uit Alicante, de zachte uit het dorp Jijona (Xixona) vlakbij Alicante.
De harde turrón bestaat slechts uit geroosterde amandelen, die worden gemengd met honing en suiker, waaraan dan eiwit wordt toegevoegd. De zachte turrón wordt gemaakt met fijngemalen amandelen waaraan olie is toegevoegd, in plaats van geroosterde. Als het mengsel eenmaal klaar is, wordt het in rechthoekige stukken gesneden en vaak bedekt met eetbaar papier.
Vandaag de dag liggen er ontzettend veel varianten in de winkel: met chocola, rijst, hazelnoten, en zelfs kokosnoot en andere tropische vruchten.

Het bericht Kerst en turrón. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.