Hij was de held op het circuit van Brno. De 28-jarige Lorenzo uit Palma  was op zijn Yamaha een klasse apart.  De trots van Mallorca kwam met zijn vijfde overwinning van dit seizoen op gelijke hoogte met WK-leider Valentino Rossi.

Jorge Lorenzo was  al  twee keer wereldkampioen in de koningsklasse van de motorsport.

Valentino Rossi  moest in Tsjechië genoegen nemen met de derde plaats. Marc Márquez, de wereldkampioen van de afgelopen twee jaar, kon zijn landgenoot Lorenzo niet in de problemen brengen. De Honda-coureur kwam als tweede over de finish, voor Rossi.

Lorenzo vierde zijn 38e overwinning in de MotoGP, waarmee hij de Australiër Casey Stoner evenaarde als nummer vier op de ‘eeuwige’ ranglijst. Die wordt aangevoerd door Rossi met 85 overwinningen.

De coureur uit Mallorca  staat na elf van de achttien races op de WK-stand net als Rossi op 211 punten. Aangezien Lorenzo meer zeges heeft geboekt dit jaar dan de 36-jarige Italiaan (vijf om drie) mag hij zich de nummer één van de tussenstand noemen. Márquez staat derde op 52 punten van de twee voornaamste titelkandidaten.

Maar het is nog niet voorbij, over twee weken gaat de strijd om het kampioenschap verder op Silverstone, bij de Grand Prix van Groot-Brittannië.  Dan kan Lorenzo, de trots van Mallorca, weer laten zien wat hij waard is.

Het bericht Jorge Lorenzo wint in Tsjechië. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.

NIeuws van Mallorcavandaag.com