NIeuws van Mallorcavandaag.com

Vandaag 8 november was de laatste MotoPG race van het jaar in Spanje, valencia. De Mallorquin Jorge Lorenzo is  voor de derde keer wereldkampioen in de MotoGP gewonnen. Valentino Rossi heeft de verhitte strijd met Jorge Lorenzo om de wereldtitel  verloren. De 36-jarige Italiaan eindigde na een fenomenale inhaalrace in de slotrace op het circuit van Valencia als vierde, maar die klassering was niet voldoende om zijn tiende wereldtitel te veroveren.

Jorge Lorenzo, die van start tot finish leidde en erin slaagde zijn landgenoten Marc Márquez en Dani Pedrosa achter zich te houden. Lorenzo passeerde met zijn zevende zege van het seizoen alsnog Rossi in het klassement en veroverde zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport met 5 punten verschil.

Valentino Rossi moest vanaf de laatste en 26e positie beginnen. Het was de straf voor zijn veelbesproken trap twee weken geleden in Maleisië tegen de motor van  Marck Márquez. De wereldkampioen van de afgelopen twee jaar schoof daardoor onderuit.

Maar Rossi begon met een inhaalrace en bereikte bijna het onmogelijke. Uiteindelijk eindigde hij op de vierde plaats op het circuit van Valencia.

Het bericht Jorge Lorenzo uit Mallorca is wereldkampioen. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.