Nieuws van Mallorcavandaag.com

In dit artikel geeft Harold Smit zijn eerlijke mening over zaken die interessant zijn voor mensen die een band hebben met Spanje. Vanuit zijn ervaring van 30 jaar zaken doen in dit zonnige land heeft hij een mening over vele onderwerpen.

Is Spanje nog steeds in Crisis ?

Dit is een vraag die helemaal afhankelijk is met wie je praat. De twee belangrijkste pijlers waar Spanje economisch van afhankelijk is, zijn  toerisme en de bouw. Eind 2008 en begin 2009 toen de crises begon storte de bouw helemaal in elkaar. Bouwondernemingen gingen failliet en miljoenen mensen raakten werkloos. Velen die hun hypotheek niet meer konden betalen, werden hun huizen uitgezet, waardoor er meer dan een miljoen huizen leeg kwamen te staan. Nu na acht jaar gaat het langzaam iets beter.

Daarentegen heeft het toerisme nauwelijks crisis gekend. De toeristen vanuit heel Europa bleven maar komen. Voordeel is wel dat Spanje goed voorbereid is op massatoerisme. Het land heeft veel goede hotels en een uitgebreide infrastructuur. Vanwege de politieke problemen in Griekenland, Turkije en Tunesië hebben veel vakantiegangers besloten naar het veilige Spanje te gaan. Mallorca, als één van de belangrijkste vakantiebestemmingen, heeft het toerisme zien groeien naar 17 miljoen mensen per jaar. Over het hele land gezien is het toerisme sinds de afgelopen jaren gegroeid naar 65 miljoen per jaar.

Het bericht Is Spanje nog steeds in crisis ? verscheen eerst op Mallorca Vandaag.