Nieuws van Mallorcavandaag.com

De timing van het instapmoment

Het resultaat van de eerste paar  stappen is een ondernemingsplan van waarschijnlijk niet meer dan een half A4-tje met daarbij een (digitale) watchlist van obligaties, aandelen, derivaten of andere beleggingsproducten die voldoen aan uw eigen voorwaarden.

Oftewel, die u naar uw rendementsdoelstelling leiden (stap 1) binnen een tijdspad en via een route die u past (stap 2). U heeft daarbij een wereld aan mogelijkheden om in te beleggen (stap 3), houd het voor uzelf overzichtelijk door gericht een selectie te volgen via de watchlist (stap 4).

Uiteindelijk wordt uw gerealiseerde rendement bepaald door het verschil in de verkoopprijs en de aankoopprijs. Deze momenten zijn dus cruciaal voor u. Deze keer bespreek ik het instapmoment, de volgende keer het uitstapmoment.

Technische Analyse

Als u bijvoorbeeld een aantal aandelen in uw watchlist heeft opgenomen, kunt u zich met de Technische Analyse een beeld gaan vormen over uw mogelijkheden met het fonds. De Technische Analyse heb ik in eerdere columns behandeld, u kunt dit nog een keer nalezen op www.alexspanje.com onder het tabje ´Leren Beleggen´. Hoewel de Technische Analyse natuurlijk geen uitspraken kan doen over het toekomstige koersverloop, kunt u er wel degelijk nuttige informatie uit halen.

Stel, u heeft het aandeel Arcelor Mittal (MT) opgenomen in uw watchlist. U kunt dan kiezen om dit aandeel direct te kopen en op basis van uw vertrouwen in het fonds uw rendement proberen te behalen. Een andere manier is met uw eigen Technische Analyse momenten vast te stellen waarop u in actie wilt komen.

Welk moment kiest u?

In de volgende grafiek ziet u het verloop van het aandeel MT met daarin de perioden dat het aandeel de stijgingen en dalingen kende. U kunt op verschillende manieren deze informatie gebruiken om tot uw instapmoment te komen. Wil u tot een duidelijke bodem wachten om in te stappen, of bepaalt u zelf op basis van de hogere toppen en bodems uw instapmoment? Of zelfs als u niet wilt wachten (op een mogelijke daling) en direct wilt instappen, dan kunt u ervoor kiezen om niet uw totaal geplande aantal aandelen direct te kopen, maar bijvoorbeeld de helft. U kunt een daling dan alsnog gebruiken om een tweede tranche op een lager niveau bij te kopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kaspar Huijsman.

Email: kaspar.huijsman@alexspanje.com www.alexspanje.com

tel: +34 952 924 011

Informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies.

Het bericht Informatie voor beleggers. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.