Nieuws van Mallorcavandaag.com

Mallorca met haar mooie havens en Kathedraal is ook deze zomer weer  een populaire bestemming.

Het gaat goed met de boekingen voor de komende zomer. Wil je nog een hotelkamer boeken voor de maanden juli of augustus, dan moet je heel snel zijn.

Deze zomer  van 2015 gaat de boeken in als een hele speciale. Niet alleen qua capaciteit, maar ook wat betreft verkoopprijzen en winst werden alle records gebroken.

Alle bronmarkten, met uitzondering van Rusland, hebben de verwachtingen overtroffen.  Met name het Spaanse vasteland bracht 10 procent meer vakantiegangers naar Mallorca dan  het jaar daarvoor.

Een grotere vraag naar kamers, betekent ook een stijging van de prijzen.  Waar de prijzen gemiddeld drie tot vijf procent stijgen, werden deze zomer stijgingen van 10 tot 15 procent gemeten. Een record.

 

Naast de boost vanuit Spanje zelf, droeg ook de rest van Europa bij aan het Mallorquinse succes. Zo leverden de sterke Britse pond en het groeiend aantal toeristen vanuit Frankrijk, Italië en de Scandinavische landen een aardige bijdrage in deze lucratieve zomer van vorig jaar.  Met name de toeristen uit deze regio’s gaven gul uit op Mallorca en waren daarom zeer geliefd bij Mallorquinse horeca.

Het bericht Hotels zijn voor de zomer al bijna helemaal volgeboekt. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.