Nieuws van Mallorcavandaag.com

Het is bijna Kerstmis!  In Spanje  bestaat er geen Kerst zonder turrón. Nu al kun je in alle supermarketen oneindig veel verschillende soorten turrón kopen.

Maar: wat is turrón?

Turrón is een typische Kerst-lekkernij. Waarschijnlijk heeft het zijn oorsprong in de Moorse keuken en is het overgenomen tijdens de Spaanse Reconquista (ongeveer 800 tot 1492). Traditiegetrouw is het een spijs die bestaat uit amandelen, honing, suiker en eiwit.
Er zijn twee klassieke varianten: harde en zachte turrón. De harde turrón komt uit Alicante, de zachte uit het dorp Jijona (Xixona) vlakbij Alicante.
De harde turrón bestaat slechts uit geroosterde amandelen, die worden gemengd met honing en suiker, waaraan dan eiwit wordt toegevoegd. De zachte turrón wordt gemaakt met fijngemalen amandelen waaraan olie is toegevoegd, in plaats van geroosterde. Als het mengsel eenmaal klaar is, wordt het in rechthoekige stukken gesneden en vaak bedekt met eetbaar papier.
Vandaag de dag liggen er ontzettend veel varianten in de winkel: met chocola, rijst, hazelnoten, en zelfs kokosnoot en andere tropische vruchten.
Eet smakelijk !!

Het bericht Geen kerst zonder turrón. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.