Nieuws van Mallorcavandaag.com

Elisabeth Elsje Roukema de Puigserver , de alom bekende “Praatpaal” van het Nederlandse Consulaat tussen 1958 en 1979, weduwe van Consul der Nederlanden Miguel Puigserver Mulet, is op zondag 4 april rustig ingeslapen na een jaar van liefdevolle verzorging in Residencia Fontsana, zij was 89 jaar oud.

Ze groeide op in Nederland en Roemenië en een  jaar in Parijs,  studeerde heilgymnastiek en werkte  als heilgymnaste in Noordwijk aan Zee en  als sociaal –psychologisch assistente  voor het vliegend personeel van de  KLM .

Toen zij een baan aangeboden kreeg bij het Nederlandse Consulaat heeft onze geliefde ” Elly”, eenmaal geland op Mallorca, het eiland alleen maar voor vakanties verlaten.
Als echtgenote van de toenmalige Consul der Nederlanden Miguel Puigserver Mulet, hielp zij vol overgave jarenlang (1958-1979) dagelijks alle Nederlanders op dit prachtige eiland en werd de “praatpaal” van het Consulaat genoemd.
Zij richtte mede de Nederlandse Club op , waar ze als bestuurslid , taalvaardig als ze was, er steeds voor zorgde dat het Clubtijdschrift de ECHO van genoeg interessante, leuke teksten en gedichten voorzien werd. Ze organiseerde de jaarlijks bloesemtocht en zorgde ervoor dat er veel oer-Hollandse tradities in stand gehouden werden. Ze draaide er haar hand niet voor om om ook de tabberd van Sinterklaas aan te trekken als er geen mannelijke vrijwilliger gevonden werd en evenaarde zelfs Annie M.G. met haar dichtkunsten.
Wij kennen haar als een enorm sociaal voelende persoonlijkheid, gek op dieren en kinderen, die altijd voor iedereen klaar stond.
Als “Kokkerelly” verwende ze ons culinair en mochten van haar heerlijke recepten genieten.

We zullen haar missen en met veel liefde aan haar blijven denken.

Wij nodigen u uit om op zondag om 13 uur haar leven te vieren  in het Crematorium Bon Sosec te Marratxi.

De familie zal zeker steun vinden indien u uw verhaal of belevenis, foto of herinnering aan Elly met hun wilt delen op:

https://www.memori.nl/gedenkplaats/elisabeth-elsje-roukema-de-puigserver

Elly en echtgenoot Miguel de Puigserver op audientie bij koningin Juliana.
Elly en Henriette Moens, eerst secretaresse en nadien haar opvolgster op het consulaat.
4
Elly Roukema, Henriette Moens en haar opvolgster op het Consulaat Margaretha van Leeuwen (achternicht van Elly Roukema)

Het bericht Elisabeth Elsje Roukema de Puigserver overleden verscheen eerst op Mallorca Vandaag.