Nieuws van Mallorcavandaag.com

Vorig jaar in oktober  waren  er 7 cruiseschepen  in de haven van Palma.  Het weekend van zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober  was een absoluut hoogtepunt.  Meer dan 13000 passagiers  bezochten de   de hoofdstad van Mallorca.  De laatste keer dat er 7 cruiseschepen in de haven van Palma lagen, was  in oktober in 2008.

Deze week was er een nieuw record. Acht cruiseschepen tegelijk waren er te bewonderen in de haven van Palma de Mallorca.

“Aida Cara”, “Thomson Majesty” en “Mijn Schip 4”: een totaal van ongeveer 22.000 passagiers  bezochten de hoofdstad van Mallorca.

De luxe schepen kwamen van over de hele wereld: de “Norwegian Jade” was van Barcelona op weg naar  Malta,  ‘Costa Diadema “- is een Italiaans cruiseschip.  De “Royal Clipper” vaart onder Maltese vlag en maakt een Balearen tour. De “MSC Fantasia” vaart  onder de vlag van Panama.

De meerderheid van de cruisepassagiers ging  met taxi ´s van de haven naar het centrum  Palma. Velen  bezochten de kathedraal, de oude stad en  het kasteel  Bellver.

De meeste passagiers komen uit Duitsland en Groot Brittannië.  De winkelcentra en horeca in  Palma rekenen op een omzetverhoging van meer dan 30 %.

 

 

Het bericht Deze week acht cruiseschepen in Palma. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.