Nieuws van Mallorcavandaag.com

Deze keer bespreekt Kaspar Huijsman van Alex beleggingen het instapmoment.  Als u bijvoorbeeld een aantal aandelen in uw watchlist heeft opgenomen, kunt u zich met de Technische Analyse een beeld gaan vormen over uw mogelijkheden met het fonds. De Technische Analyse heb ik in eerdere columns behandeld, u kunt dit nog een keer nalezen op www.alexspanje.com onder het tabje ´Leren Beleggen´. Hoewel de Technische Analyse natuurlijk geen uitspraken kan doen over het toekomstige koersverloop, kunt u er wel degelijk nuttige informatie uit halen.

Stel, u heeft het aandeel Arcelor Mittal (MT)  opgenomen in uw watchlist. U kunt dan kiezen om dit aandeel direct te kopen en op basis van uw vertrouwen in het fonds uw rendement proberen te behalen. Een andere manier is met uw eigen Technische  Analyse momenten vast te stellen waarop u in actie wilt komen.

Welk moment kiest u?

In de volgende grafiek ziet u het verloop van het aandeel MT met daarin de perioden dat het aandeel de stijgingen en dalingen kende. U kunt op verschillende manieren deze informatie gebruiken om tot uw instapmoment te komen. Wil u tot een duidelijke bodem wachten om in te stappen, of bepaalt u zelf op basis van de hogere toppen en bodems  uw instapmoment? Of zelfs als u niet wilt wachten (op een mogelijke daling) en direct wilt instappen, dan kunt u ervoor kiezen om niet uw totaal geplande aantal aandelen direct te kopen, maar bijvoorbeeld de helft. U kunt een daling dan alsnog gebruiken om een tweede tranche op een lager niveau bij te kopen.  Een veel gebruikte manier om u instapmoment te bepalen is via het  Moving Average, met de bijbehorende signalen. In de onderstaande grafiek van de laatste 3 maanden ziet u het Moving Average (gele lijn) bij de koers (groene  lijn) weergegeven, met daarbij de pijlen/signalen bij de momenten die voor u interessant zijn. De groene pijlen geven aan dat de onderliggende waarde sterker wordt dan de  trend . Bij de rode pijlen wordt de onderliggende waarde zwakker dan de trend.  Zorg dat u voor de volgende keer de Technische Analyse op de fondsen uit uw watchlist heeft toegepast en uw eigen instapmomenten heeft bepaald. Wilt u daar begeleiding bij,  neem contact met mij op. Vanuit het Alex Beleggerscentrum sta ik elke beursdag in contact met zowel startende als ervaren beleggers. Ook als u op de hoogte wilt blijven van de seminars, laat het mij weten.

Email: kaspar.huijsman@alexspanje.com

 

 

Het bericht De timing van het instapmoment. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.