Nieuws van Mallorcavandaag.com

Het is de enige kathedraal die bij de entree van een Spaanse stad direct te zien is. En gezien worden dat mag La Seu zeker. Het immense bouwwerk is dan ook de grootste toeristische trekpleister van Palma de Mallorca.

De geschiedenis van deze toeristische trekpleister gaat terug naar 1230. In dat jaar begon de bouw van de kathedraal. Op een plek een waar ooit de belangrijkste moskee van de stad stond. Het verhaal gaat dat koning Jacobus I, op weg naar het heroverde Mallorca, in een hevige storm terecht kwam. Hij beloofde een kerk ter ere van de Maagd Maria te laten bouwen als hij veilig op Mallorca zou aankomen. En zo geschiedde het. Bijna 400 jaar later werd de bouw in 1601 afgerond.

Het resultaat mag er wezen. De kathedraal is maar liefst 121 meter lang en 55 meter breed geworden. Het heeft een roosvenster van 11,5 meter doorsnede, dat een van de grootste ter wereld is. Tussen 1903 en 1914 paste Gaudí het interieur aan. Hij ontwierp onder meer de kroonluchters en de niet voltooide doornenkroon boven het altaar.

Van buiten, maar zeker ook van binnen is La Seu dus een echte schoonheid. Een bezoek aan Palma is dan ook niet compleet zonder een visitatie van de kathedraal.

Het bericht De Kathedraal van Palma. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.