Nieuws van Mallorcavandaag.com

Op Mallorca valt er genoeg zaken te doen. Niet alleen met de plaatselijke bevolking, maar zeker ook met de vele buitenlanders die er op het eiland wonen. Spreek je behalve Spaans ook Duits en Engels  dan kun je deze beide markten makkelijker bereiken. Duitsers en Engelsen doen graag zaken met Nederlanders die hun taal spreken. Een goed voorbeeld is Anke Sevenster die zich heeft gericht op de Duitse markt en verzekeringen verkoopt van de maatschappij AXA.
Mallorca zit vol met zakelijke kansen. Het is een internationale structuur waarbij legio plannen beschikbaar zijn.
Veel Europeanen zien nog steeds veel mogelijkheden en zijn bereid om risico´s te nemen. Niet alleen in het het toerisme of de vastgoedmarkt, maar ook in meerdere sectoren.

Een belangrijke sector  op Mallorca is de boten business : verkoop, onderhoud en verhuur. Na  het toerisme is deze business de grootste van het eiland.

In 2009 is het Nederlandse bedrijf OmniAccess al gestart met een internetexpeditie.  Het bedrijf, dat internet-, telefoon- en elektronisch verkeer voor vaartuigen verzorgt, biedt vanuit Mallorca een internetservice aan voor de gehele Méditerranée. Intentie hierbij is om deze service uit te breiden naar het Caribisch gebied en daarna zelfs een netwerk te creëren dat de gehele planeet bedekt.

Vanwege het  kosmopolitisch aspect van Mallorca zijn er buitenlandse ondernemers die internationale scholen zijn opgestart. Scholen die zich vooral richten op de Engelse taal. Maar er zijn ook Duitse en Franse internationale scholen.  Veel scholen hebben een mix van studenten uit Mallorca, het vasteland en buiten Spanje.
Mallorca is niet alleen een eiland van zon, strand en toeristen, maar ook van projecten en kansen.

Het bericht Business op Mallorca verscheen eerst op Mallorca Vandaag.