Nieuws van Mallorcavandaag.com

Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid heeft het voornemen om in maart de Balearen te bezoeken. Gedurende deze bezoeken worden Nederlanders in de gelegenheid gesteld om een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS of u dient bij de apotheek een Certificado Medico Oficial te kopen en te laten invullen door uw arts. Ook andere Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, kunnen zich in contact stellen met de ambassade. U kunt uw interesse bekend maken door middel van een e-mailbericht aan MAD-CA@minbuza.nl.
Valt u niet onder bovengenoemde voorwaarden, maar bent u wel geïnteresseerd in een aanvraag via het mobiele aanvraagstation, stuurt u dan ook een e-mail naar bovengenoemd e-mail adres. Echter indien het aantal geïnteresseerden te hoog wordt is men genoodzaakt een selectie toe te passen. Voorrang krijgen dan personen die gedurende een lange periode niet in staat zijn afstanden af te leggen.

Te zijner tijd zal contact met u opgenomen worden voor het bekend stellen van nadere details.

Het bericht Ambassade komt naar Mallorca. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.