Nieuws van Mallorcavandaag.com

Kaspar Huijsman, directeur van Alex Spanje & Portugal, schrijft regelmatig artikelen over beleggen. Hij behandelt elke keer een ander thema, heeft u naar aanleiding van deze artikelen nog vragen of u wilt zelf een onderwerp aandragen dan kunt u contact met hem opnemen via mail: kaspar.huijsman@alexspanje.com of telefonisch: +34 952 924 011.


Strategie bij beleggen

-´Wat is uw strategie met uw beleggingen?´ – ‘Defensief´

Deze vraag stellen wij dagelijks aan beleggers, en ‘defensief’ is vaak het antwoord. Of het nu startende zelf beleggers zijn of beleggers die het beheer van hun vermogen uit handen hebben gegeven, ‘defensief beleggen’ is vaak de doelstelling. Maar de term defensief is te algemeen en moet concreet worden uitgewerkt om resultaat te hebben. Dus een zorgvuldige fundamentele analyse, omschreven instapmomenten en vastgelegde verkoopmomenten. Vergelijkt u het eens met het plannen van een vakantie. Als u in uw vakantie eens lekker wilt uitrusten, dan is dat een prachtige en haalbare doelstelling. Om tot rust te komen, zal u toch een paar zaken van te voren goed moeten regelen. Gaat u in augustus in een volle bus met bestemming Salou twee weken in een pension zitten, dan kan uw plan wel eens in duigen vallen. Stel u dus altijd de vraag: wat is de strategie bij mijn beleggingen?

Praktische tips voor het bepalen van uw strategie:

  • Kies een paar sectoren waar u kansen ziet;
  • Kies daar binnen een aantal landen, bijvoorbeeld Nederland of de V.S.;
  • Selecteer vervolgens een aantal aandelen of fondsen op basis van fundamentele criteria, zoals koers/winst-verhouding of dividendrendement;
  • Bepaal vooraf uw instap- maar vooral ook uw uitstapmoment.

Er zijn diverse sectoren zoals Voeding, Grondstoffen en Technologie waar u uit kunt kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voeding, dan kunt geografisch spreiden door in Unilever (AEX), Nestlé (Zwitserse Beurs) en Coca Cola (V.S.) te investeren. U maakt dan dus een geografische spreiding, waarbij u ook nog een spreiding in valuta realiseert.

U kan besluiten om na uw analyse direct een dergelijk mandje aandelen of fondsen te kopen, maar u kan ook eerst een zorgvuldige uw in- en uitstapmoment vastleggen. De Technische Analyse helpt u daarbij, bijvoorbeeld door rekening te houden de steun- en weestandspunten van de aandelen. Een volgende keer laten we zien hoe.

Investeer eerst in uw Vermogen

Of u nu twee keer per jaar of elke dag met uw beleggingen bezig wilt zijn, één investering zal nooit verkeerd uitpakken. Namelijk het investeren van een beetje tijd in het maken van een plan. Dit hoeft niet meer dan een half A4-tje te zijn, met een aantal kernpunten. Het zal uw resultaten zeker positief beinvloeden en u houvast gegeven.

Mocht u naar aanleiding van onze artikelen vragen hebben, dan kan u ons iedere beursdag telefonisch, per e-mail en via Skype bereiken. Vanuit ons Alex Beleggerscentrum begeleiden wij zowel startende als ervaren beleggers.

Email: info@alexspanje.com

www.alexspanje.com

Skype: alexspanje

tel: +34 952 924 011

De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging, die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel.

Het bericht Alex strategie bij beleggen. verscheen eerst op Mallorca Vandaag.